Skip to Store Area:

U bent momenteel op:

Over De Tuinen

De Tuinen is een landelijke keten van gezondheidswinkels, met een unieke winkelformule die aansluit op de huidige maatschappelijke ontwikkeling, waarin kwaliteit van leven op een natuurlijke en evenwichtige manier een steeds belangrijkere plaats inneemt.

De wereld verandert snel waardoor mensen steeds minder vrije tijd hebben. Minder vrije tijd om te besteden aan ontspanning, familie, vrienden of zichzelf. Internet, mobiele telefoons, hogere werkdruk en veel sociale “verplichtingen” zorgen ervoor dat er weinig tijd overblijft om te genieten. Binnen deze hectische wereld bieden de winkels van De Tuinen een punt van rust. Rust om eens even stil te staan bij de kwaliteit van het leven. Rust om eens even stil te staan bij onze gezondheid, onze verzorging en het feit dat we graag wat meer onszelf én anderen willen verwennen.

Assortiment
Binnen het assortiment van De Tuinen vindt u een natuurlijke mix van gezonde en lekkere producten en ligt de nadruk op innerlijke en uiterlijke verzorging. Naast homeopathische geneesmiddelen, sportvoeding, voedingssupplementen en natuurlijke verzorgingsproducten kunt u bij De Tuinen ook terecht voor relaxproducten, theeën, kruidensoorten, zoetwaren, gezonde voeding en verrassende cadeauartikelen.

Eigen merk
De Tuinen is sterk in haar eigen merk. In onze winkels vindt u ongeveer 850 producten van het De Tuinen merk. Al deze producten voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Wij bieden u deze producten aan voor de beste prijs.

  Het assortiment van ons eigen merk bestaat onder andere uit:
 • Voedingssupplementen bestaande uit vitaminen, mineralen, kruiden en specials.
 • Verzorgingsproducten bestaande uit diverse gezichtsverzorging, lichaamsverzorging, voetproducten, babyproducten en speciale verzorging voor de man.
 • Thee
 • Snoep
 • Etherische oliën
 • Wierook
 • Granen

Persoonlijk advies
Onze medewerkers beschikken over een schat aan kennis op het gebied van gezondheid, verzorging en natuurlijk genieten. Deze kennis willen zij graag met u delen. Onze medewerkers kennen de producten en het verhaal achter de producten en blijven door continue training op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en trends. Hierdoor kunnen ze u een verantwoord en persoonlijk advies geven bij het maken van uw keuze.

Geschiedenis
De Tuin van…
In 1980 opende de eerste gezondheidswinkel van De Tuinen haar deuren in de binnenstad van Den Haag onder de naam De Tuin van Babylon. Deze winkel had eigenlijk veel meer weg van een kruiderij. Alles werd met de hand gemaakt, van hoestsiroop tot handcrème. Met als uitgangspunt dat de basis bestond uit natuurlijke ingrediënten.

Veel mensen wisten de weg naar De Tuin van Babylon te vinden. De combinatie van goede producten op basis van natuurlijke ingrediënten en een persoonlijk advies bleek goud waard. Het duurde dan ook niet lang voordat er een tweede winkel in Den Haag bij kwam.

De formule bleek in de loop der jaren zo succesvol dat werd gezocht naar een manier om de winkels uit te breiden op landelijk niveau. In 1991 werd "De Tuin van" onderdeel van Koninklijke Ahold en werd de naam veranderd in De Tuinen. Vanaf dat moment groeide het aantal winkels flink.

Niet alleen de naam, maar ook De Tuinen zelf gaat met de tijd mee. De producten worden uiteraard niet meer met de hand gemaakt, maar vervaardigd door speciaal geselecteerde producenten die ieder specialist zijn op hun gebied. Zo kan optimaal gebruik worden gemaakt van kennis, ervaring en expertise. Het uitgangspunt blijft echter onveranderd:

 • Alle producten vinden hun basis in de natuur.
 • De winkel blijft een rustpunt waar de tijd wordt genomen voor een gedegen advies en een goede service.

Overname De Tuinen door Britse keten Holland & Barrett
In mei 2003 werd De Tuinen onderdeel van het Britse Holland & Barrett. Een dochteronderneming van het Amerikaanse NBTY.

Met de overname is het assortiment voedingssupplementen en sportsupplementen flink uitgebreid en is De Tuinen uitgegroeid tot dé specialist op dit gebied. Uiteraard zitten wij niet stil. Het assortiment van De Tuinen is voortdurend in beweging. Wij blijven continu op zoek naar kwalitatief hoogstaande producten die positief bijdragen aan ons assortiment.

Rebranding
Vanaf 1 mei 2015 worden de krachten gebundeld en gaat De Tuinen samen met de zusterbedrijven in de UK en Ierland verder onder het internationale retailmerk Holland & Barrett International Limited. De Tuinen B.V. zal per 1 mei 2015 verder gaan onder de merknaam Holland & Barrett B.V.

De Tuinen is een handelsnaam van Holland & Barrett B.V.

 
                                                                                
Volg ons:      


Kunnen wij u helpen? De Tuinen Meer
Advies Over ons Nieuwsbrief
Contact Persberichten Bekijk de folder
Bestelinformatie Kwaliteitsgarantie Zoek een winkel
Veelgestelde vragen Werken bij De Tuinen Passie voor De Tuinen
International Shipping Onze omgeving, Natuurlijk! Klantenkaart activeren

Veilig betalen met                                                  Algemene Voorwaarden | Privacy | Sitemap
                    © 2016 Holland & Barrett B.V
De Tuinen is een handelsnaam van Holland & Barrett B.V.