Skip to Store Area:

U bent momenteel op:

De Tuinen Plan-it GreenSinds het voorjaar van 2012 zijn de activiteiten van De Tuinen met betrekking tot het maatschappelijk verantwoord ondernemen gebundeld onder de naam Plan-it Green. Het Plan-it Green beleid bestaat uit drie pijlers:
Omgeving:
Omgeving staat voor alles wat de aarde ons geeft. Alles wat er leeft, groeit en bloeit. Bij De Tuinen hebben we respect voor de omgeving en verkopen ook producten die met respect voor onze omgeving verkregen zijn.
Mensen:
Dat bent u en wij samen met iedereen in de directe omgeving van De Tuinen, alle medewerkers, leveranciers en klanten. Bij De Tuinen vinden we dat we samen een betere wereld kunnen maken.
Bewustwording:
Bewustwording staat voor het bewust stilstaan bij de effecten die je handelingen hebben op onze omgeving. Bij De Tuinen denken we eerst na voordat we doen en we stimuleren andere mensen om dat ook te doen.
De Tuinen is altijd bezig met een betere wereld, een groenere wereld welteverstaan. Daarom drinken wij bij De Tuinen bijvoorbeeld Fair Trade koffie voor eigen gebruik, scheiden we ons afval en zijn we continue bezig om ons stroom- en papiergebruik te reduceren. We vinden het van groot belang dat iedereen binnen De Tuinen bewust is van de zogenoemde effecten die de eigen handelingen hebben op de omgeving.

De Tuinen ambitieert een duurzame manier van ondernemen, en zoekt daar ook haar partners op uit. Zo worden de producten aan de winkel geleverd door een vervoerder wiens waarden aansluit bij onze drie pijlers. Ook zij ontwikkelen zich voortdurend op het gebied van duurzaam ondernemen. Enkele voorbeelden zijn het constante streven naar het rijden met vrachtauto’s die een minimum van schadelijke stoffen uitstoten. Tevens kijken ze kritisch naar het rijgedrag van de chauffeur.

Bovendien wordt onze folder geheel CO2 vrij geproduceerd, gedrukt op FSC gerycled papier en voldoet de drukinkt aan de kwaliteitsnormen die door de Europese Unie zijn gesteld. Onze tasjes vallen ook onder dit beleid, er zijn enkel FSC geryclede papieren- en juten tassen verkrijgbaar bij De Tuinen.

De Tuinen Papieren- en Juten TassenIntroductie
Wij worden omgeven door de natuur, samen nemen wij ook van de natuur, en daarom wil De Tuinen wat terug geven aan de natuur.

Sinds 2012 ontvangt u bij De Tuinen geen plastic tasje meer bij uw aankoop, maar FSC gerecyclede papieren tassen en duurzame juten tassen. Wat deze tassen extra duurzaam maakt is dat De Tuinen in samenwerking met Natuurmonumenten een project is gestart om ook daadwerkelijk wat terug te geven aan de natuur. Met de opbrengst van deze tassen worden namelijk bomen geplant. We hebben vast een begin gemaakt en hopen in de toekomst een heus bos te kunnen creëren.

De papieren tas
De papieren tassen van De Tuinen zijn gemaakt van FSC gerecycled papier. FSC, Forest Stewardship Council, is een internationale organisatie die in 1993 in het leven is geroepen om bossen wereldwijd te beschermen. FSC spreekt van verantwoord bosbeheer wanneer op evenwichtige wijze rekening wordt gehouden met de sociale, ecologische en economische aspecten die bij bosbeheer horen. Het papier van de tassen bestaat uit een combinatie van materiaal uit FSC-gecerficiteerde bossen en/of gerycled materiaal en daarom staat er op de tassen van De Tuinen een recycled in het FSC logo. De inkt waarmee de tassen gedrukt zijn voldoen aan de internationale standaarden.

De juten tassen
Juten tassen zijn duurzame tassen die lang mee gaan. Jute is een natuurlijke grondstof. De teelt van het jute dat voor deze tas is gebruikt, draagt bij aan de opbouw en de ontwikkelingen van de agrarische sector in het productie gebied (West-Bengalen, India). Voor het produceren van de juten tassen zijn in het hele productie uitsluitend volwassenen werkzaam. Bovendien worden alle ethische normen, sociale regels en gezondheidsregels met betrekking tot het welzijn van de werknemers strikt nageleefd. Voor de bedrukking van de tassen wordt uitsluitend gebruik gemaakt van AZO-vrije drukinkt en verfstoffen. Er wordt geen gebruik gemaakt van verbindingen met zware metalen of van giftige stoffen.

Waar worden de bomen geplant?
Op 10 november 2012 werd het eerste stukje De Tuinen bos geplant. In natuurgebied Ramenberg in Gelderland is er voor ieder filiaal en het hoofdkantoor een boom geplant. Deze 115 bomen symboliseren het begin, want van de opbrengst van de verkoop van zowel de FSC papieren als de juten tassen worden in samenwerking met Natuurmonumenten bomen geplant.
 
                                                                                
Volg ons:      


Kunnen wij u helpen? De Tuinen Meer
Advies Over ons Nieuwsbrief
Contact Persberichten Bekijk de folder
Bestelinformatie Kwaliteitsgarantie Zoek een winkel
Veelgestelde vragen Werken bij De Tuinen Passie voor De Tuinen
International Shipping Onze omgeving, Natuurlijk! Klantenkaart activeren

Veilig betalen met                                                  Algemene Voorwaarden | Privacy | Sitemap
                    © 2016 Holland & Barrett B.V
De Tuinen is een handelsnaam van Holland & Barrett B.V.